Medisch pedicure

Map’s Feet Care is medisch pedicure

Een medisch pedicure is breder opgeleid dan alleen voor de reguliere behandelingen zoals nagels verzorgen, eelt, likdoorns of ingroeiende nagels verwijderen. De medisch pedicure gaat dieper in op de complexe voetbehandelingen van de risicogroepen zoals reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing. Ook heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de specialistische technieken zoals orthesiologie, nagelregulatie tegen ingroeiende nagels, nagelreparatie, en antidruktechnieken ter bestrijding van drukplekken en wonden.

Mede door de vergrijzing in onze maatschappij, de groei van het aantal patiënten met diabetes en de verdergaande specialisering en professionalisering van de zorg, is er een toenemende vraag naar pedicures die alle kennis en technieken beheersen om mensen met risicovoeten te behandelen, zowel verzorgend als preventief.

Naar verwachting zullen in de toekomst steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan tussen huisartsen, specialisten, podotherapeuten, diabetisch verpleegkundigen en medisch pedicures om zodoende de medische voetverzorging te optimaliseren.

Waaraan herkent u een vakbekwame pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

De medisch pedicures staan geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) van Procent. Het is mogelijk dat cliënten uit risicogroepen in aanmerking komen voor vergoeding via de Zorgverzekeraars. Vraag dit na bij uw eigen Zorgverzekering.

© Copyright Map's Feet Care 2012.