Nagelregulatie

Een pijnlijke aangelegenheid is het ingroeien van een teennagel.

Deze ontstaan vaak door het te kort afknippen van de nagel of het inscheuren daarvan. Omdat een nagel hierna weer aangroeit, groeit de punt van de nagel in de plooi van de huid. Dit veroorzaakt veel pijn. Om erger te voorkomen is het erg belangrijk om deze nagel tijdig door een pedicure te laten behandelen! Hiermee voorkomt u dat een ingroeiende nagel echt gaat ingroeien en ontsteken. Wanneer u het zo ver laat komen is een behandeling door een arts het enige wat u er nog aan kunt laten doen.

Nagelregulatie

U kunt ook bij mij terecht voor nagelregulatie. Nagelregulatie wil zeggen dat door middel van een “beugel” uw nagel weer de normale groei gaat aannemen. Door middel van een metaal of kunststof maak ik zo’n beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar de juiste vorm te corrigeren. Deze techniek wordt gebruikt voor mensen met een ingroeiende nagel. Deze aandoening is soms erfelijk maar ook vaak een verkeerde manier van knippen. Hierdoor kan de nagel gaan ingroeien met de volgende gevolgen:

  • veel pijnklachten bij het lopen en zelfs in rust
  • het niet meer kunnen dragen van schoenen
  • uiteindelijk zal de aangedane teen gaan ontsteken
  • in zeer ernstige gevallen zal chirurgisch worden ingegrepen

Maar voordat het allemaal zover heeft kunnen komen kan de pedicure u vaak voldoende helpen. Door de beugel wordt de nagel geleid om weer normaal te groeien, ook zal zij u leren hoe u de nagels moet knippen en waar u op moet letten.

© Copyright Map's Feet Care 2012.